Zpress Logo
Osnovana kooperacija zagorskih iznajmljivača i OPG-a
PIŠE:              OBJAVLJENO: 20.11.2012.             FOTO: 
ilustracija

MIHOVLJAN – U Mihovljanu je osnovna kooperacija ( cluster) malih iznajmljivača i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ‘Miholj’.

Kooperacija  je osnovana na inicijativu Stjepana Medvedeca, Stjepana Ferketina i Žarka Miholića, s vizijom da se svi potencijali – poput vikendica, klijeti i obiteljskih gospodarstava stave u funkciju. Kako je istaknuo novoizabrani predsjednik kooperacije, Stjepan Medvedec, trebalo bi povezati mala gospodarstva, potaknuti zainteresirane vlasnike vikedica da ih pretvore u objekte s najmanje dvije zvijezdice kako bi ih mogli iznajmljivati.

Uz predsjednika u upravu kooperacije izabrani su Irena Bobinec i Stjepan Šalamon, kao njegovi zamjenici te članovi Branko Jurinjak i Sanja Remeta Končevski iz Zagorske razvojne agencije dok nadzorni odbor čine Kristijan Krsnik, Damir Krog i Zdenko Komorčec.

Zadatak uprave ove kooperacije je da ljudima pomogne namaknuti novac od predpristupnih fondova, županije i lokalne zajednice, uputiti ih kako da urede objekte te organizirati predavanja, radionice i savjetovanja.  – Nećemo masovnost, to treba biti elitni turizam, nastavak Bajke na dlanu, a ujedinjeni ćemo lakše doći do sredstava – rekao je Stjepan Medvedec.

Kooperacija je zajedničko djelovanje najmanje dvaju poduzeća u cilju promjene situacije u kojoj se nalaze. Svaki sudionik doprinosi posebnim vještinama, te istovremeno koristi prednosti, tj. jake strane ostalih. Upravo ta sinergija pridonosi poboljšanu zajedničkog poslovnog učinka i stvaranju novostvorene vrijednosti. (zp)

foto: ilustracija arhiva